Schimmelnagels / kalknagels

Ik zie veel mensen met mycose nagels, ik heb me toen ik begon met het vak pedicure verbaasd over de hoeveelheid mensen die dit probleem hebben, het is nu eenmaal erg besmettelijk en voor dat je het weet heb je last van mycose. Mede daarom heb ik veel gelezen hierover en ben naar lezingen van dermatologen en podotherapeuten gegaan om meer over dit probleem te weten en om mensen veel adviezen te kunnen geven om van hun mycose nagels verlost te worden. En ben mij gaan verdiepen in de juiste werkzame stoffen in anti schimmel producten. Helaas worden er veel producten aangeboden die niet werken. Ik verkoop in mijn praktijk een aantal anti mycose producten met de juiste werkzame stoffen, aantrekkelijk van prijs en alle behandel adviezen krijgt u er bij. Het is niet eenvoudig om er van af te komen, je moet de nagels dagelijks behandelen en om de 5 á 6 weken terugkomen voor behandeling, maar het werkt in 95% van de gevallen. Inmiddels zijn er veel mensen die na behandeling in mijn praktijk weer met gezonde nagels rondlopen.

Orthesiologie

Wat zijn teen ortheses? Ortheses worden op maat gemaakt van siliconen materiaal. Ortheses werken pijn verminderend en licht corrigerend bij teenstand afwijkingen, likdoorn tussen de tenen ingroeiende nagel, klauwtenen, en Hallux valgus.

Nagelregulatie / Nagelbeugel

Nagelregulatie techniek, bij ingroeiende nagels. Er zijn verschillende manieren om van die pijnlijke ingroeiende nagels af te komen. In mijn opleiding heb ik geleerd om verschillende nagelbeugels te kunnen plaatsen. Nagelbeugel techniek is een pijnloze manier om van dit vervelende euvel af te komen. De beugel wordt na een pedicure behandeling geplaatst, blijft zes à acht weken zitten, vaak verdwijnen pijnklachten binnen 24 uur.

Diabetische, reumatische en overige risicovoet.

In 2015 heb ik naast mijn certificaten voor de diabetische en reumatische voet ook het certificaat `risicovoet` behaald, tijdens de opleiding hiervan heb ik enorm veel geleerd over veel verschillende en uiteenlopende aandoeningen, van Parkinson tot spier dystrofie, dementie MS en noem maar op. Omdat ik veel kennis heb vergaard over al deze verschillende aandoeningen, ben ik zeer alert op onder andere de volgende complicaties en problemen: - vermindering van de bloedsomloop in benen en voeten het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen (neuropathie) de voeten kunnen van stand veranderen drukplekken door vervorming Ook kijk ik met u mee of u het juiste schoeisel draagt, desgewenst kan ik hier over adviseren. Mocht het nodig zijn verwijs ik u tijdig door naar huisarts of podotherapeut.